Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojisi

A. KAPSAMI

“Mobilya ve Dekorasyon Programı”ndan oluşur.

Beşikten mezara hayatın her alanında kullanılan mobilya hayatın vazgeçilmezleri arasında yer alır ve insanların günlük yaşamını kolaylaştırır. İnsanlar evlerinde (antre mobilyası, mutfak dolabı, yemek odası, yatak odası, salon mobilyası, banyo dolabı), işyerlerinde (büro mobilyası), hizmet aldıkları yerlerde (masa, sandalye vb.) farklı isimlerle anılan mobilyaları kullanırlar. Bu mobilyaların tasarım ve üretimi ayrıca; iç mekânın tasarım ve yerleşimi bölüm öğrencilerinin faaliyet kapsamındadır.

B. ÇALIŞMA ALANLARI

Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencileri aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimin sonunda kamu, özel kurum ve kuruluşlarda teknik eleman olarak çalışabilirler. Mezun olan öğrencilerimiz kabiliyetlerine ve kişisel becerilerine bağlı olarak kendi iş yerlerini kurabilecekleri gibi mobilya üretim ve planlama sorumlusu, mobilya kalite kontrol elemanı, mobilya teknik ressamı, tasarım ve ürün geliştirme elemanı, CNC makine operatörü ve yardımcısı gibi sorumlulukları da üstlenebilirler.

C. AKADEMİK KADRO