Dr. Öğr. Üyesi Musa Faruk Çakır tarafından Neodmiyum mıknatısların özellikleri ve kullanım alanları hakkında seminer gerçekleştirilmiştir.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Musa Faruk ÇAKIR tarafından 04/06/2024 tarihinde 17:00-18:00 saatleri arasında Ahmet Mecbur Efendi Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerine yönelik olarak “Neodmiyum mıknatısların özellikleri ve kullanım alanları” hakkında bir seminer gerçekleştirilecektir.

Mıknatıs ve çeşitleri hakkında genel bilgiler anlatıldıktan sonra Neodmiyum mıknatısların özellikleri ve kullanım alanları ile ilgili bilgiler verilmiştir.  Günümüzde mıknatısın önemi ve yeni mıknatıs tasarımlarının yapılmasının teknolojide yeni ufuklar açacağı vurgulanmıştır. Katılımcıların ilginç ve güzel soruları en sade ve anlaşılır şekilde cevaplandırılmıştır.

Fotoğraf Galerisi İçin Tıklayınız
Yayınlanma Tarihi: 06 Haziran 2024 Perşembe