Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

 

PROGRAM PROFİLİ

Turizm İşletmeciliği Programı 2 yıllık örgün eğitimden oluşan Ön Lisans Programıdır. Program 4 dönem teorik ve uygulama dersleri ile gerçekleşecek olup, 4 dönem mesleki gelişimlerine yönelik örgün eğitim, 30 gün mesleki staj uygulamasını kapsamaktadır.  Mezun olmaya hak kazanan öğrenciler Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Turizm İşletmeciliği Programı Ön Lisans diplomasını alır ve mezun öğrenciyi Turizm Elemanı unvanı verilir.

 

Program Eğitim Amaçları

Konaklama işletmeleri (oteller, pansiyonlar, hosteller, moteller, apart oteller, kampingler vb), yiyecek ve içecek işletmeleri (restaurant, kafeterya, pastane vb) ve seyahat acenteleri, ulaştırma hizmetlerinde (uçak, gemi, tren) ara eleman yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

 

 

EĞİTİM – ÖĞRETİM

Mesleki Eğitime Giriş Şartları

Bu programı tercih edebilmek için gerekli şart:

Lise ve dengi okul mezunu olmak ve ÖSYM tarafından yapılan TYT ( temel yeterlilik testi ) sonucunda yeterli puanın alınarak yerleşmiş olması ve üniversitenin ilgili bölümüne kayıt yaptırmış olması gerekmektedir.

 

Eğitimin Süresi ve İçeriği

Turizm İşletmeciliği Programı 2 yıllık örgün eğitimden oluşan Ön Lisans Programıdır. Program 4 dönem teorik ve uygulama dersleri ile gerçekleşecek olup, 4 dönem mesleki gelişimlerine yönelik örgün eğitim, 30 gün mesleki staj uygulamasını kapsamaktadır. Öğrencilere aşağıda yer alan dersler okutulur;

  1. Yarıyılda; Önbüro İşlemleri, Genel Turizm, Turizm Ekonomisi, Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama, Turizm İşletmelerinde Etik, Ticari Matematik, İletişim, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili I, İngilizce I
  2. Yarıyılda; Özel İlgi Turizmi, Temizlik Ürünleri Kullanımı ve Denetimi, Otel İşletmeciliği, Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Önbüro Yönetimi, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi, Türkiye Turizm Coğrafyası, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II, İngilizce II
  3. Yarıyılda; Turizm Pazarlaması, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Önbüro ve kat Hizmetleri Otomasyonu I, Kongre ve Fuar Yönetimi, Seyahat Acenteciliği ve Tur Operatörlüğü
  4. Yarıyılda; Turizm ve Çevre, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Odalar Bölümü Yönetimi, Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi, İşletmede Mesleki Eğitim (Staj)

Ayrıca dört dönem boyunca seçmeli dersler; Dünya Mutfakları, Pişirme Yöntemleri I, Pişirme Yöntemleri II, Yöresel Mutfaklar, Gıda ve Personel Hijyeni, Araştırma Yöntemleri ve Raporlama

 

Eğitim Süresince

Eğitim süresince öğrenciler eğitimleri süresince Kredi ve Yurtlar Kurumunca verilen öğrenci kredisinden ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının sağladığı kredi ve burs olanaklarından da yararlanabilirler. Öğrenciler Çankırı Karatekin Üniversitesinin sunduğu her türlü sosyal, bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda yer alan faaliyetlere, kulüplere, öğrenci topluluklarına katılabilir. Ayrıca üniversite kütüphanesi her türlü bilimsel araştırmaya açıktır ve kolaylıkla ulaşılabilirler.

 

Eğitim Sonrası

Konaklama işletmeleri (oteller, pansiyonlar, hosteller, moteller, apart oteller, kampingler vb.), yiyecek ve içecek işletmeleri (restoran, kafeterya, pastane vb.) ve seyahat acenteleri, ulaştırma hizmetlerinde (uçak, gemi, tren) ara eleman olarak iş imkanına sahip olabilirler. Özel sektörde çalışan meslek elemanlarının ücreti karşılıklı anlaşma ile belirlenmektedir.

 

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler

Mezun olmaya hak kazanan öğrenciler Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Turizm İşletmeciliği Programı Ön Lisans diplomasını alır ve mezun öğrenciyi Turizm Elemanı unvanı verilir. Oteller, Seyahat Acenteleri ve Ulaşım (uçak, otobüs, tren) şirketlerinde ara elaman olarak çalışabilirler.

 

Turizm Elamanı

Her türlü otel, seyahat acenteleri ve ulaşım şirketlerinin departmanlarında çalışan ara elemandır.

 

Mezun Olan Öğrencilerin Dikey Geçiş Yapabilecekleri Lisans Programları

  • Turizm ve Otel İşletmeciliği
  • Turist Rehberliği
  • Seyahat Acenteciliği ve Tur Operatörlüğü
  • Anadolu Üni.( Açıköğretim Fakültesi-Sınavsız)

 

İstihdam Olanakları

Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümünden mezun olan öğrencilerin iş imkanı oldukça geniş olup özellikle turizm kaynakları açısından çok zengin olan ülkemizde yılın 12 ayı ve 4 mevsimi ve dünyanın çeşitli bölgelerinde çalışabilirler. Konaklama işletmeleri (oteller, pansiyonlar, hosteller, moteller, apart oteller, kampingler vb), yiyecek ve içecek işletmeleri (restaurant, kafeterya, pastane vb) ve seyahat acenteleri, ulaştırma hizmetlerinde (uçak, gemi, tren) ara eleman olarak iş imkanına sahip olabilirler.

 

Programın Fiziki Kapasite ve Dağılım

Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri alanında sorgulayan, araştıran, katılımcı, dinamik, kültürel değerlerine sahip bireyler yetiştirmeyi, bilgi ve teknolojiyi kullanarak hizmet etmeyi, ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmayı kendine amaç edinmiştir. Turizm İşletmeciliği alanında ihtiyaç duyulan uluslararası düzeyde teorik ve uygulamalı eğitim almış, tercih edilen mesleki- teknik elemanlar yetiştirmektir.

  • Mutfak Laboratuvarı :45 m2
  • Servis Laboratuvarı: 30 m2
  • Kat Hizmetleri Laboratuvarı: 25 m2

 

 

DERSLER

 

    AKADEMİK PERSONEL

     

     

     

      

     

      Çankırı Karatekin Üniversitesi - Dış Paydaş Anketi 2024

          Mezun Öğrenci    

              Kamu        

      Sivil Toplum Kuruluşu

           Özel Sektör     

      Ankete ulaşmak için tıklayınız.

       



        

      Aktif Öğrenciler

      2023-2024 Bahar Dönemi Bölüm Memnuniyet, Ders ve AKTS Değerlendirme Akreditasyon Anketleri

       

      Bahar Dönemi Bölüm Memnuniyet Anketi

       

      https://forms.gle/PGhzAAkTwpdqxwGWA

      Dersin Kodu ve Adı

      Ders Değerlendirme Anket Linki

      AKTS Değerlendirme Anket Linki

      1.      SINIF

       

      CTU 102 ÖZEL İLGİ TURİZMİ 

      https://forms.gle/p4SL3YECzMiBK6M7A

      https://forms.gle/LbhsdeVAhAz6oZxSA

      CTU 104 TEMİZLİK ÜRÜNLERİ KULLANIMI VE DENETİMİ

      https://forms.gle/N1u9TTpWr6APKLUP7

      https://forms.gle/MdcTDXpUNyXnyT617

      CTU 106 OTEL İŞLETMECİLİĞİ 

      https://forms.gle/bWeKPywasPoh2g9a8

      https://forms.gle/VAiS4JjvWWBo7XJQ8

      CTU 108 MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ

      https://forms.gle/X5cofkofDRgJW4dH9

      https://forms.gle/HGck6XNxMxGVJ9gK8

      CTU 110 ÖNBÜRO YÖNETİMİ

      https://forms.gle/KQYVXFWbkjJQW7Q97

      https://forms.gle/wtvv7KPbWGN2V2UW8

      CTU 112 YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ

      https://forms.gle/grZSRxSPGXCTf53W7

      https://forms.gle/wnRXNCxB8SYjKhZT7

      CTU 114 TÜRKİYE TURİZM COĞRAFYASI

      https://forms.gle/64z9FcZSWzU6oWdFA

      https://forms.gle/2tnvwsLZjm9keN6q8

      2.      SINIF

       

      CTU 204 TURİZM VE ÇEVRE DERSİ

      https://forms.gle/qfbECksrozX8sPVc6

      https://forms.gle/KTE4w5D18ozqgbWs8

      CTU 206 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ II

      https://forms.gle/zGyqKd6RasShPp9o8

      https://forms.gle/26bnxNJmf6QA3wmR8

      CTU 208 ODALAR BÖLÜMÜ YÖNETİMİ

      https://forms.gle/jqcYdP6dN5CkLAcU9

      https://forms.gle/We2ehwL3K7s7Tny19

      CTU 210 DÜNYA MUTFAKLARI

      https://forms.gle/enyG8uCqVah1bW8t5

      https://forms.gle/DrwPokedPnjfFQAG6

      CTU 216 PİŞİRME YÖNTEMLERİ II

      https://forms.gle/gAtDuU8S14WPCjgL9

      https://forms.gle/DUVfTEKQ4tM2SysLA

      CTU 218 ZİYAFET VE İKRAM HİZMETLERİ YÖNETİMİ

      https://forms.gle/Ftrr6BDBMVMu9bqL9

      https://forms.gle/fEZergiXTsqGbvpF7

       


       

       

      İLETİŞİM

      • Yer: Taşmescit Kampüs
      • E-posta: turizm@karatekin.edu.tr
      • Telefon1: +90 376 218 95 00 veya +90 376 213 26 26 Dahili: 6136
      • Telefon2: +90 376 213 11 95 veya +90 376 213 42 01 Dahili: 6136