Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

 

PROGRAM PROFİLİ

Turizm İşletmeciliği Programı 2 yıllık örgün eğitimden oluşan Ön Lisans Programıdır. Program 4 dönem teorik ve uygulama dersleri ile gerçekleşecek olup, 4 dönem mesleki gelişimlerine yönelik örgün eğitim, 30 gün mesleki staj uygulamasını kapsamaktadır.  Mezun olmaya hak kazanan öğrenciler Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Turizm İşletmeciliği Programı Ön Lisans diplomasını alır ve mezun öğrenciyi Turizm Elemanı unvanı verilir.

 

Program Eğitim Amaçları

Konaklama işletmeleri (oteller, pansiyonlar, hosteller, moteller, apart oteller, kampingler vb), yiyecek ve içecek işletmeleri (restaurant, kafeterya, pastane vb) ve seyahat acenteleri, ulaştırma hizmetlerinde (uçak, gemi, tren) ara eleman yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

 

 

EĞİTİM – ÖĞRETİM

Mesleki Eğitime Giriş Şartları

Bu programı tercih edebilmek için gerekli şart:

Lise ve dengi okul mezunu olmak ve ÖSYM tarafından yapılan TYT ( temel yeterlilik testi ) sonucunda yeterli puanın alınarak yerleşmiş olması ve üniversitenin ilgili bölümüne kayıt yaptırmış olması gerekmektedir.

 

Eğitimin Süresi ve İçeriği

Turizm İşletmeciliği Programı 2 yıllık örgün eğitimden oluşan Ön Lisans Programıdır. Program 4 dönem teorik ve uygulama dersleri ile gerçekleşecek olup, 4 dönem mesleki gelişimlerine yönelik örgün eğitim, 30 gün mesleki staj uygulamasını kapsamaktadır. Öğrencilere aşağıda yer alan dersler okutulur;

  1. Yarıyılda; Önbüro İşlemleri, Genel Turizm, Turizm Ekonomisi, Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama, Turizm İşletmelerinde Etik, Ticari Matematik, İletişim, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili I, İngilizce I
  2. Yarıyılda; Özel İlgi Turizmi, Temizlik Ürünleri Kullanımı ve Denetimi, Otel İşletmeciliği, Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Önbüro Yönetimi, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi, Türkiye Turizm Coğrafyası, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II, İngilizce II
  3. Yarıyılda; Turizm Pazarlaması, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Önbüro ve kat Hizmetleri Otomasyonu I, Kongre ve Fuar Yönetimi, Seyahat Acenteciliği ve Tur Operatörlüğü
  4. Yarıyılda; Turizm ve Çevre, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Odalar Bölümü Yönetimi, Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi, İşletmede Mesleki Eğitim (Staj)

Ayrıca dört dönem boyunca seçmeli dersler; Dünya Mutfakları, Pişirme Yöntemleri I, Pişirme Yöntemleri II, Yöresel Mutfaklar, Gıda ve Personel Hijyeni, Araştırma Yöntemleri ve Raporlama

 

Eğitim Süresince

Eğitim süresince öğrenciler eğitimleri süresince Kredi ve Yurtlar Kurumunca verilen öğrenci kredisinden ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının sağladığı kredi ve burs olanaklarından da yararlanabilirler. Öğrenciler Çankırı Karatekin Üniversitesinin sunduğu her türlü sosyal, bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda yer alan faaliyetlere, kulüplere, öğrenci topluluklarına katılabilir. Ayrıca üniversite kütüphanesi her türlü bilimsel araştırmaya açıktır ve kolaylıkla ulaşılabilirler.

 

Eğitim Sonrası

Konaklama işletmeleri (oteller, pansiyonlar, hosteller, moteller, apart oteller, kampingler vb.), yiyecek ve içecek işletmeleri (restoran, kafeterya, pastane vb.) ve seyahat acenteleri, ulaştırma hizmetlerinde (uçak, gemi, tren) ara eleman olarak iş imkanına sahip olabilirler. Özel sektörde çalışan meslek elemanlarının ücreti karşılıklı anlaşma ile belirlenmektedir.

 

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler

Mezun olmaya hak kazanan öğrenciler Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Turizm İşletmeciliği Programı Ön Lisans diplomasını alır ve mezun öğrenciyi Turizm Elemanı unvanı verilir. Oteller, Seyahat Acenteleri ve Ulaşım (uçak, otobüs, tren) şirketlerinde ara elaman olarak çalışabilirler.

 

Turizm Elamanı

Her türlü otel, seyahat acenteleri ve ulaşım şirketlerinin departmanlarında çalışan ara elemandır.

 

Mezun Olan Öğrencilerin Dikey Geçiş Yapabilecekleri Lisans Programları

  • Turizm ve Otel İşletmeciliği
  • Turist Rehberliği
  • Seyahat Acenteciliği ve Tur Operatörlüğü
  • Anadolu Üni.( Açıköğretim Fakültesi-Sınavsız)

 

İstihdam Olanakları

Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümünden mezun olan öğrencilerin iş imkanı oldukça geniş olup özellikle turizm kaynakları açısından çok zengin olan ülkemizde yılın 12 ayı ve 4 mevsimi ve dünyanın çeşitli bölgelerinde çalışabilirler. Konaklama işletmeleri (oteller, pansiyonlar, hosteller, moteller, apart oteller, kampingler vb), yiyecek ve içecek işletmeleri (restaurant, kafeterya, pastane vb) ve seyahat acenteleri, ulaştırma hizmetlerinde (uçak, gemi, tren) ara eleman olarak iş imkanına sahip olabilirler.

 

Programın Fiziki Kapasite ve Dağılım

Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri alanında sorgulayan, araştıran, katılımcı, dinamik, kültürel değerlerine sahip bireyler yetiştirmeyi, bilgi ve teknolojiyi kullanarak hizmet etmeyi, ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmayı kendine amaç edinmiştir. Turizm İşletmeciliği alanında ihtiyaç duyulan uluslararası düzeyde teorik ve uygulamalı eğitim almış, tercih edilen mesleki- teknik elemanlar yetiştirmektir.

  • Mutfak Laboratuvarı :45 m2
  • Servis Laboratuvarı: 30 m2
  • Kat Hizmetleri Laboratuvarı: 25 m2

 

 

DERSLER

 

     

     



     

    Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

    Öğretim Görevlisi Dr. Mustafa Tecimen
    6136
    mustafatecimen@karatekin.edu.tr
    Öğretim Görevlisi Duran Gökçe
    8919
    dgokce@karatekin.edu.tr
    Öğretim Görevlisi Hıdır Harbalıoğlu
    6194
    hharbalioglu@karatekin.edu.tr

      Çankırı Karatekin Üniversitesi - Dış Paydaş Anketi Ocak 2025

          Mezun Öğrenci    

              Kamu        

      Sivil Toplum Kuruluşu

           Özel Sektör     

      Ankete ulaşmak için tıklayınız.

       



        

      Aktif Öğrenciler

      2024-2025 Güz Dönemi Bölüm Memnuniyet, Ders ve AKTS Değerlendirme Akreditasyon Anketleri

       

      Güz Dönemi Bölüm Memnuniyet Anketi

       

      https://forms.gle/PGhzAAkTwpdqxwGWA

      Dersin Kodu ve Adı

      Ders Değerlendirme Anket Linki

      AKTS Değerlendirme Anket Linki

      1.      SINIF

       

      CTU 101 GENEL TURİZM 

      https://forms.gle/b2V8khnf9KFDBXwo6 https://forms.gle/XxnmehsqSSpKW2tD7

      CTU 103 İLETİŞİM

      https://forms.gle/Wj1k2GWC8C945tGX7 https://forms.gle/q8qeKTro6WbQa47q7

      CTU 105 TURİZM EKONOMİSİ

      https://forms.gle/ZgLh9hsVyTwP5V9TA https://forms.gle/gs5vyduaGJfKfztY9

      CTU 107 BESLENME İLKELERİ VE MÖNÜ PLANLAMA

      https://forms.gle/QUxWFyFND948ydL49 https://forms.gle/SzNDFHUHyxGxK3Wx7

      CTU 109 ÖNBÜRO İŞLEMLERİ

      https://forms.gle/voSUao5EbLUvpzd48 https://forms.gle/44p5x99W9DhNC6TW6

      CTU 111 TİCARİ MATEMATİK

      https://forms.gle/TY158mkf4hqbVuoq7 https://forms.gle/i5pXHmJwKaNCxi2S7

      CTU 113 TURİZM İŞLETMELERİNDE ETİK

      https://forms.gle/QTz5koeyYiApzvgG7 https://forms.gle/jGKdTL3YkG58DNpV7

      2.      SINIF

       

      CTU 203 TURİZM PAZARLAMASI

      https://forms.gle/2RNFtu354WVRVYeo9 https://forms.gle/e2CAWUQ1KmYJa1Fc6

      CTU 205 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ I

      https://forms.gle/csexQMvpgpRpovwg9 https://forms.gle/wQTEDC6vxzAKsxgV7

      CTU 207 SEYAHAT ACENTECİLİĞİ VE TUR OPERATÖRLÜĞÜ

      https://forms.gle/3aFPoji4nZhnr4Ly9 https://forms.gle/v98VEbpDsR56t4LY7

      CTU 209 ÖNBÜRO KAT HİZMETLERİ OTOMASYONU I

      https://forms.gle/AXa7NpiEeJdyyki87 https://forms.gle/DrwPokedPnjfFQAG6

      CTU 213 PİŞİRME YÖNTEMLERİ I

      https://forms.gle/L24oM9PzcPATyQUg9 https://forms.gle/KJAC7YbGcaK1jd9bA

      CTU 215 YÖRESEL MUTFAKLAR

      https://forms.gle/uNLLt25KrLPQXiR16 https://forms.gle/WKPqgYHuh2qwDpeu8

      CTU 219 KONGRE VE FUAR YÖNETİMİ

      https://forms.gle/s3BYCZQWdNcV7QDg8 https://forms.gle/B6a798MfuMJ9Zeiz8

      CTU 225 GIDA VE PERSONEL HİJYENİ

      https://forms.gle/cW41a8pYpMn3R4n59 https://forms.gle/n6oSWvLSwjCARco68

       



      Anket Arşivi

      Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı 2023-2024 Bahar Dönemi Anketler


       

       

      İLETİŞİM

      • Yer: Taşmescit Kampüs
      • E-posta: turizm@karatekin.edu.tr
      • Telefon1: +90 376 218 95 00 veya +90 376 213 26 26 Dahili: 6136
      • Telefon2: +90 376 213 11 95 veya +90 376 213 42 01 Dahili: 6136