Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

 

PROGRAM PROFİLİ

Turizm İşletmeciliği Programı 2 yıllık örgün eğitimden oluşan Ön Lisans Programıdır. Program 4 dönem teorik ve uygulama dersleri ile gerçekleşecek olup, 4 dönem mesleki gelişimlerine yönelik örgün eğitim, 30 gün mesleki staj uygulamasını kapsamaktadır.  Mezun olmaya hak kazanan öğrenciler Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Turizm İşletmeciliği Programı Ön Lisans diplomasını alır ve mezun öğrenciyi Turizm Elemanı unvanı verilir.

 

Program Eğitim Amaçları

Konaklama işletmeleri (oteller, pansiyonlar, hosteller, moteller, apart oteller, kampingler vb), yiyecek ve içecek işletmeleri (restaurant, kafeterya, pastane vb) ve seyahat acenteleri, ulaştırma hizmetlerinde (uçak, gemi, tren) ara eleman yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

 

 

EĞİTİM – ÖĞRETİM

Mesleki Eğitime Giriş Şartları

Bu programı tercih edebilmek için gerekli şart:

Lise ve dengi okul mezunu olmak ve ÖSYM tarafından yapılan TYT ( temel yeterlilik testi ) sonucunda yeterli puanın alınarak yerleşmiş olması ve üniversitenin ilgili bölümüne kayıt yaptırmış olması gerekmektedir.

 

Eğitimin Süresi ve İçeriği

Turizm İşletmeciliği Programı 2 yıllık örgün eğitimden oluşan Ön Lisans Programıdır. Program 4 dönem teorik ve uygulama dersleri ile gerçekleşecek olup, 4 dönem mesleki gelişimlerine yönelik örgün eğitim, 30 gün mesleki staj uygulamasını kapsamaktadır. Öğrencilere aşağıda yer alan dersler okutulur;

  1. Yarıyılda; Önbüro İşlemleri, Genel Turizm, Turizm Ekonomisi, Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama, Turizm İşletmelerinde Etik, Ticari Matematik, İletişim, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili I, İngilizce I
  2. Yarıyılda; Özel İlgi Turizmi, Temizlik Ürünleri Kullanımı ve Denetimi, Otel İşletmeciliği, Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Önbüro Yönetimi, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi, Türkiye Turizm Coğrafyası, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II, İngilizce II
  3. Yarıyılda; Turizm Pazarlaması, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Önbüro ve kat Hizmetleri Otomasyonu I, Kongre ve Fuar Yönetimi, Seyahat Acenteciliği ve Tur Operatörlüğü
  4. Yarıyılda; Turizm ve Çevre, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Odalar Bölümü Yönetimi, Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi, İşletmede Mesleki Eğitim (Staj)

Ayrıca dört dönem boyunca seçmeli dersler; Dünya Mutfakları, Pişirme Yöntemleri I, Pişirme Yöntemleri II, Yöresel Mutfaklar, Gıda ve Personel Hijyeni, Araştırma Yöntemleri ve Raporlama

 

Eğitim Süresince

Eğitim süresince öğrenciler eğitimleri süresince Kredi ve Yurtlar Kurumunca verilen öğrenci kredisinden ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının sağladığı kredi ve burs olanaklarından da yararlanabilirler. Öğrenciler Çankırı Karatekin Üniversitesinin sunduğu her türlü sosyal, bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda yer alan faaliyetlere, kulüplere, öğrenci topluluklarına katılabilir. Ayrıca üniversite kütüphanesi her türlü bilimsel araştırmaya açıktır ve kolaylıkla ulaşılabilirler.

 

Eğitim Sonrası

Konaklama işletmeleri (oteller, pansiyonlar, hosteller, moteller, apart oteller, kampingler vb.), yiyecek ve içecek işletmeleri (restoran, kafeterya, pastane vb.) ve seyahat acenteleri, ulaştırma hizmetlerinde (uçak, gemi, tren) ara eleman olarak iş imkanına sahip olabilirler. Özel sektörde çalışan meslek elemanlarının ücreti karşılıklı anlaşma ile belirlenmektedir.

 

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler

Mezun olmaya hak kazanan öğrenciler Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Turizm İşletmeciliği Programı Ön Lisans diplomasını alır ve mezun öğrenciyi Turizm Elemanı unvanı verilir. Oteller, Seyahat Acenteleri ve Ulaşım (uçak, otobüs, tren) şirketlerinde ara elaman olarak çalışabilirler.

 

Turizm Elamanı

Her türlü otel, seyahat acenteleri ve ulaşım şirketlerinin departmanlarında çalışan ara elemandır.

 

Mezun Olan Öğrencilerin Dikey Geçiş Yapabilecekleri Lisans Programları

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Turist Rehberliği

Seyahat Acenteciliği ve Tur Operatörlüğü

Anadolu Üni.( Açıköğretim Fakültesi-Sınavsız)

 

İstihdam Olanakları

Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümünden mezun olan öğrencilerin iş imkanı oldukça geniş olup özellikle turizm kaynakları açısından çok zengin olan ülkemizde yılın 12 ayı ve 4 mevsimi ve dünyanın çeşitli bölgelerinde çalışabilirler. Konaklama işletmeleri (oteller, pansiyonlar, hosteller, moteller, apart oteller, kampingler vb), yiyecek ve içecek işletmeleri (restaurant, kafeterya, pastane vb) ve seyahat acenteleri, ulaştırma hizmetlerinde (uçak, gemi, tren) ara eleman olarak iş imkanına sahip olabilirler.

 

Programın Fiziki Kapasite ve Dağılım

Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri alanında sorgulayan, araştıran, katılımcı, dinamik, kültürel değerlerine sahip bireyler yetiştirmeyi, bilgi ve teknolojiyi kullanarak hizmet etmeyi, ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmayı kendine amaç edinmiştir. Turizm İşletmeciliği alanında ihtiyaç duyulan uluslararası düzeyde teorik ve uygulamalı eğitim almış, tercih edilen mesleki- teknik elemanlar yetiştirmektir.

  • Mutfak Laboratuvarı :45 m2
  • Servis Laboratuvarı: 30 m2
  • Kat Hizmetleri Laboratuvarı: 25 m2

 

DERSLER

AKADEMİK PERSONEL

    Çankırı Karatekin Üniversitesi - Dış Paydaş Anketi 2024

        Mezun Öğrenci    

            Kamu        

    Sivil Toplum Kuruluşu

         Özel Sektör     

    Ankete ulaşmak için tıklayınız.

     



      

    Aktif Öğrenciler

    2023-2024 Bahar Dönemi Bölüm Memnuniyet, Ders ve AKTS Değerlendirme Akreditasyon Anketleri

     

    Bahar Dönemi Bölüm Memnuniyet Anketi

     

    https://forms.gle/PGhzAAkTwpdqxwGWA

    Dersin Kodu ve Adı

    Ders Değerlendirme Anket Linki

    AKTS Değerlendirme Anket Linki

    1.      SINIF

     

    CTU 102 ÖZEL İLGİ TURİZMİ 

    https://forms.gle/p4SL3YECzMiBK6M7A

    https://forms.gle/LbhsdeVAhAz6oZxSA

    CTU 104 TEMİZLİK ÜRÜNLERİ KULLANIMI VE DENETİMİ

    https://forms.gle/N1u9TTpWr6APKLUP7

    https://forms.gle/MdcTDXpUNyXnyT617

    CTU 106 OTEL İŞLETMECİLİĞİ 

    https://forms.gle/bWeKPywasPoh2g9a8

    https://forms.gle/VAiS4JjvWWBo7XJQ8

    CTU 108 MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ

    https://forms.gle/X5cofkofDRgJW4dH9

    https://forms.gle/HGck6XNxMxGVJ9gK8

    CTU 110 ÖNBÜRO YÖNETİMİ

    https://forms.gle/KQYVXFWbkjJQW7Q97

    https://forms.gle/wtvv7KPbWGN2V2UW8

    CTU 112 YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ

    https://forms.gle/grZSRxSPGXCTf53W7

    https://forms.gle/wnRXNCxB8SYjKhZT7

    CTU 114 TÜRKİYE TURİZM COĞRAFYASI

    https://forms.gle/64z9FcZSWzU6oWdFA

    https://forms.gle/2tnvwsLZjm9keN6q8

    2.      SINIF

     

    CTU 204 TURİZM VE ÇEVRE DERSİ

    https://forms.gle/qfbECksrozX8sPVc6

    https://forms.gle/KTE4w5D18ozqgbWs8

    CTU 206 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ II

    https://forms.gle/zGyqKd6RasShPp9o8

    https://forms.gle/26bnxNJmf6QA3wmR8

    CTU 208 ODALAR BÖLÜMÜ YÖNETİMİ

    https://forms.gle/jqcYdP6dN5CkLAcU9

    https://forms.gle/We2ehwL3K7s7Tny19

    CTU 210 DÜNYA MUTFAKLARI

    https://forms.gle/enyG8uCqVah1bW8t5

    https://forms.gle/DrwPokedPnjfFQAG6

    CTU 216 PİŞİRME YÖNTEMLERİ II

    https://forms.gle/gAtDuU8S14WPCjgL9

    https://forms.gle/DUVfTEKQ4tM2SysLA

    CTU 218 ZİYAFET VE İKRAM HİZMETLERİ YÖNETİMİ

    https://forms.gle/Ftrr6BDBMVMu9bqL9

    https://forms.gle/fEZergiXTsqGbvpF7

     


     

    İLETİŞİM