Turizm İşletmeciliği Programı 2 yıllık örgün eğitimden oluşan Ön Lisans Programıdır. Program 4 dönem teorik ve uygulama dersleri ile gerçekleşecek olup, 4 dönem mesleki gelişimlerine yönelik örgün eğitim, 30 gün mesleki staj uygulamasını kapsamaktadır. Öğrencilere aşağıda yer alan dersler okutulur;
- Yarıyılda; Önbüro İşlemleri, Genel Turizm, Turizm Ekonomisi, Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama, Turizm İşletmelerinde Etik, Ticari Matematik, İletişim, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili I, İngilizce I
- Yarıyılda; Özel İlgi Turizmi, Temizlik Ürünleri Kullanımı ve Denetimi, Otel İşletmeciliği, Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Önbüro Yönetimi, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi, Türkiye Turizm Coğrafyası, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II, İngilizce II
- Yarıyılda; Turizm Pazarlaması, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Önbüro ve kat Hizmetleri Otomasyonu I, Kongre ve Fuar Yönetimi, Seyahat Acenteciliği ve Tur Operatörlüğü
- Yarıyılda; Turizm ve Çevre, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Odalar Bölümü Yönetimi, Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi, İşletmede Mesleki Eğitim (Staj)
Ayrıca dört dönem boyunca seçmeli dersler; Dünya Mutfakları, Pişirme Yöntemleri I, Pişirme Yöntemleri II, Yöresel Mutfaklar, Gıda ve Personel Hijyeni, Araştırma Yöntemleri ve Raporlama
|